SKYMASTER 20X80 دوربین دوچشمی نجومی
دوربینهای دوچشمی سری SkyMaster سلسترون، سری ویژهای جهت استفادههای نجومی و رصدی هستند.
ویژگی اصلی این سری از دوربینهای دوچشمی قطر زیاد عدسی شیئی و توان گردآوری نور زیاد است.
همانطور که در بخش آموزش گفته شد، اعدادی که روی بدنه دوربینهای دوچشمی درج میشود به این معنی است که عدد اول، نشان دهنده بزرگنمایی و عدد دوم قطر عدسی شیئی بر حسب میلیمتر است.
در دوربینهای دوچشمی رصدی و نجومی، مهمترین ویژگی، قطر عدسی شیئی است. چرا که اجرام آسمانی غالبا اجرام کم نوری هستند و برای رصد آنها نیاز به ابزاری داریم که بتواند مقدار نور بیشتری از این اجرام برای چشم ما جمع آوری کند. در حقیقت در انتخاب دوربین رصدی و نجومی، عدد دومی که روی بدنه درج میشود از عدد اول (بزرگنمایی) دارای اهمیت بیشتری است.
دوربین دوچشمی SkyMaster 20×80 به دلیل وزن نسبتا زیادی که دارد، عملا امکان استفاده بر روی دست را ندارد و لازم است حتما بر روی سه پایه مستقر گردد که به همین دلیل بر روی بدنه آن، قطعه اتصال به سه پایه تعبیه شده است.
دوربین دوچشمی 20x80 ابزاری ایده آل برای رصد اجرام کم نور عمق آسمان (فهرست مسیه) و هلالهای باریک اول و آخر ماه قمری است.
دوربین دو چشمی Skymaster 20x80 محصول شرکت Celestron است. این دوربین با قطر دهانه عدسی 80 میلیمتر برای استفاده روزمره طبیعتگردی و رصد آسمان مناسب است. توانایی بزرگنمایی این دوربین دوچشمی 80 است. با توجه به وزن 2226 گرمی این دوربین برای استفاده بر روی سه پایه مناسب است. دوربینهای دوچشمی که با نام شکاری، ارتشی یا صحرایی هم شناخته میشوند، در واقع برای مشاهده اجسام در فواصل دور با جزییات بیشتر به کار برده میشود. ساختار این دوربینها معمولا از مجموعه عدسی و یک ساختار منشوری تشکیل شده است. ساختار منشوری این دوربینها معمولا بر دو نوع است؛ پرو یا روف. بر روی بدنه دوربینهای دو چشمی معمولا دو عدد که با علامت ضربدر از هم جدا میشوند نوشته شده است. عدد اول نشان دهنده میزان بزرگنمایی دوربین و عدد دوم نشان دهنده قطر عدسی شیئی. برخی موارد هم که این دوربینها دارای قابلیت زوم کردن هستند. کمیت اول به صورت دو عدد که با یک خط تیره از هم جداشدهاند درج شده است. در این حالت رقم قبل و بعد از خط تیره به ترتیب نشان دهنده حداقل و حداکثر بزرگنمایی دوربین هستند. دوربینهای دوچشمی با دهانه فراخ توانایی جذب نور بیشتری را دارند و در محیطهای کم نور و برای رصد ستارگان عملکرد بهتری دارند.